A koronavírus okozta karanténban 2020 tavaszán lehetőségünk adódott visszaemlékezni az elmúlt évek legkalandosabb pillanataira. Ezt a sorozatunkat WIM BACKSTAGE-nek neveztük el. 

WIM BACKSTAGE #007 - A nap, amikor az egész RIO XXL táncteret letakartuk napközben – hogy este ne legyen dagonya...

2017.04.29. életünk egyik legkalandosabb napja volt. Egész napra szakadó eső, éjszakára viszont csapadékmentes idő volt várható.

...de ne szaladjunk ennyire előre! ☝🏽

2016-ban úgy döntöttünk, szeretnénk már #áprilisban megkezdeni a szabadtéri fesztiválszezont. Nem bírtunk akkor a 20 fokos időben már otthon maradni, a zárt bulikból is elég volt, vágytunk a szabadba. Egy nagyon sikeres RIO XXL buli jött létre abban az évben, ami HARD FIRED névre hallgatott és bebizonyosodott – már április végén megfelelő lehet az időjárás arra, hogy a szabad ég alatt éjszaka fesztiválozzunk! 🤩

2017-ben ezt készültünk megismételni: kicsit jobban, kicsit nagyobban. Timmy Trumpet volt a fellépőnk a WORLD IS OURS névre keresztelt rendezvényen és nagyon nagy lendülettel haladt a buli promója. Ezzel párhuzamosan az időjárás-előrejelzés is mutatta, hogy lehet, megtrükköz minket a kevésbé kiszámítható áprilisi időjárás. 💦

Végül a rendezvény előtti napon biztosan láttuk: 04.29-én egész nap szakadó eső lesz, ami szerencsére estére eláll. A rendezvény maga így esőmentes kilátásokkal bírt, de nagy bajnak éreztük, hogy az egész napos eső miatt dagonya lesz.

Erre mindenféleképp megoldást kellett találnunk. Fontos rendezvényszervező partnereink segítségével végül sikerült hatalmas, mezőgazdasági műanyag fóliát szereznünk, amit le is terítettünk a tánctérre. Gyuri és Gabi, köszönjük azóta is! 🙏🏽

Az volt a terv, hogy a kapunyitást megelőzően 1 órával leszedjük a fóliát, amiről a vizet a rendezvényterületen kívülre tereljük 3-4 emberrel. Meg is érkezett a 25 fős WIM lebonyolító csapat a rendezvény nyitása előtt 2 órával, és belekezdtünk a megszokott felkészületekbe: karszalagok rendszerezése, helyszín végső felkészítése, és hasonlók.

Mikor elkezdtük 4-en a nejlont mozgatni, rájöttünk: ez bizony nagy szívás lesz. Persze, gondolhattuk volna, hogy hatalmas súlya lesz ennyi víznek... Végül kb. 15-en foglalkoztunk csak ezzel, másfél órán keresztül – köztünk a RIO klubtulajdonosa, aki egy általunk nagyon becsült, tisztelt ember. Vagy kiemelhetjük Ajkay Ádit, aki pár órával később sokezer fő előtt lépett fel – ő is ugyanúgy nyakig sárosan küzdött másfél órát azért, hogy a tánctér rendben legyen. Nekik sem volt büdös nyakig a vízben-sárban, nekünk sem. Az volt csak a fontos, hogy egy minél jobb bulit tudjunk előkészíteni.

Végül kb. pont a nyitás pillanatában eltűnt az egész tánctérről a nejlon és nagy örömmel láttuk: száraz alatta a föld (1-2 pontot leszámítva, ahova véletlen a nyakunkba ömlött róla a víz...).

Így, tetőtől talpig ázottkutya módon kezdtünk neki a rendezvénynek. Lehet kicsit megfáztunk, lehet néhol maradt kis sár a tánctér körül – sőt még az is meglehet, hogy Timmynek befagyott a trombitája, olyan hűvös lett estére (így volt...) 😄

De mégis úgy érezzük, hogy ezekért az estékért éri meg...! 🙌🏼

Várjuk már, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba és újra nyakig sárosak tudjunk lenni egy #rendezvény előtt...

WIM GROUP

Wim Group 1143 Budapest, Zászlós utca 56. 3.em. 1. Wim Group +36 70/5133766

© WIM GROUP 2021